Wiadomości - Artykuły

#food news is good news - rezerwacje na wiosenną edycję festiwalu RestaurantWeek

2024-02-09 13:11:26 | Wrocław

Po pachnącej rekordem edycji #FoodSmellsGood największe wydarzenie kulinarno-towarzyskie połączy wyjątkowe doznania kulinarne z siłą pozytywnych newsów! W tegorocznej odsłonie Festiwalu aż 400 restauracji z całej Polski zamienia się w foodowe redakcje, tworząc niepowtarzalne doświadczenia kulinarne, gdzie każde danie stanie się sensacją. W festiwalowej cenie spróbujesz autorskiego trzy daniowego  menu z cocktailem, które powstało w oparciu o najnowsze trendy. Rezerwacje kulinarnych sensacji już wystartowały na https://RestaurantWeek.pl/.

RestaurantWeek - Wydanie SpecjalneRestaurantWeek - Wydanie Specjalne!                                                  

Odkryj menu inspirowane najciekawszymi newsami, podane w najlepszych restauracjach i przekonaj się jak pyszne mogą być wiadomości! Każde danie opowiada inną historię sukcesu, innowacji i radości z jedzenia - sprawdź co tym razem przygotowali w ramach festiwalowego menu Chefowie Kuchni! Już za chwilę wystartuje ogólnopolska kampania #FoodNewsGoodNews, która będzie zachęcać Gości do odkrywania kulinarnych sensacji. Towarzyszyć będzie ona wiosennej edycji RestaurantWeek®, jednego z największych Festiwali kulinarno-towarzyskich w Polsce i w Europie.

- Po dwóch ostatnich rekordowych edycjach (#FoodSoundsGood – 137,000 Gości; #FoodSmellsGood – 145,000 Gości) tematem tegorocznego Festiwalu popisowych menu w najlepszych restauracjach są kulinarne newsy, trendy i związane z nimi historie! To będzie najbardziej sensacyjna edycja Restaurant Week, w której Goście będą odkrywać wyselekcjonowane, aromatyczne dania, inspirowane najświeższymi wiadomościami ze świata – zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu. Warto śledzić festiwalowe newsy i zarezerwować jak najwięcej doświadczeń na wydarzeniu w ponad 400 wyjątkowych restauracjach w Polsce! Niech skala odkrywania restauracji i nowych smaków będzie ponownie rekordowa! – dodaje.

Zobacz,  gdzie zarezerwować najlepsze stoliki tej wiosny!

Piwnica Świdnicka

Najstarsza reprezentacyjna gospoda miejska świata, która rozpoczęła swoją kulinarną przygodę w XIII. Laureaci tytułu “Najpopularniejsza Restauracja w Polsce” w jesiennej edycji RestaurantWeek® tym razem na Festiwalu podadzą na przystawkę kluskę śląską z gruszowym puree i orzechami oraz rakowy krem z grillowanym rakiem i wędzoną kwaśną śmietaną. Danie główne mięsne to kurczak baby z farszem z jabłek z sadu Pana Bogdana, puree z rabarbaru i musem z botwiny. W wersji wegetariańskiej spróbujesz steka z młodej kapusty, puree ziemniaczanego, sojowej omasty i pudru z koperku. Deser na finał kulinarnego doświadczenia to mono porcja z biszkoptem czekoladowym, musem waniliowym, maliną, pistacją oraz zamszem z białej czekolady. Nie ma co czekać - rezerwuj na stronie!

Piwnica Świdnicka Concordia Taste

Wrocławska restauracja to miejsce smaku, sztuki i rozrywki w designerskiej przestrzeni. Za selekcję smaków odpowiada Szef Kuchni – Damian Bildź, który z okazji zbliżającego się Festiwalu przygotował menu pełne newstalgicznych bestsellerów. Na przystawkę nowatorska marchew z groszkiem 2.0 z kwaśną śmietaną i wanilią, w drugiej wersji knedle z jagnięciną, esencja z pomidorów i romantyczny lubczyk. Wegetariańskie danie główne to wspomnienie z dzieciństwa - łazanki z pieczonymi warzywami i serem feta ze Ślubowa. Dla mięsożerców Szef przygotował biodrówkę złotnicką z kopytkami i sosem wiśniowym. Zwieńczeniem uczty jest ekler z musem czekoladowym, kremem waniliowym i morelami.

Concordia Taste

Nai

Przy bulwarze Staromiejskim na pl. Jana Pawła II działa restauracja. Nai, czyli po polsku "Bardzo", serwuje nowoczesną, ukraińską kuchnię. W festiwalowym menu banosh z serem, tatar wołowy z fermentowanym czarnym bzem, sałatka z pieczonej dyni z kozim serem i chipsami dyniowymi oraz dorada od Szefa Kuchni z żółtymi pomidorami. Happy end tej kulinarnej opowieści Nai podaje w dwóch wersjach, zależnie od menu do wyboru ciasto miodowe lub merengue czekoladowa z truskawkami i sosem malinowym.

Nai Brusco

Włoska, przytulna restauracja przy placu Teatralnym - miejsce warte odwiedzenia! Spróbuj festiwalowego menu w dwóch wersjach: wegetariańskiej oraz mięsnej. W tej pierwszej sycylijska caponata z wypiekanym na miejscu pieczywem oraz ravioli z ricottą, mascarpone, suszonymi pomidorami i tatarem z pieczonych pomidorów i orzeszkami ziemnymi. W mięsnej odkryj bogate ragu wołowe, ravioli z ricottą i porem ze srirachą i tatarem wołowym oraz chipsami z topinamburu. Na deser zachwyć się potrójnie pistacjowym cannoli z granatem.

BruscoOrzo

Niekwestionowana najzieleńsza restauracja w mieście i od lat bestseller na  RestaurantWeek®. W popisowym menu na wiosnę zaprezentują Mussels Chowder z chrupiącym chipsem z ciasta won-ton, ORZOtto Porcini ze świeżą truflą, Panco Croquette z truflowym mayo, gochujang mayo i kiełkami grochu oraz Prime Ribburger z frytkami. W obu wersjach menu na deser spróbujesz kremowego sernika nowojorskiego na ciasteczkowym spodzie z gorącym sosem karmelowo-marakujowym - idealne zwieńczenie pysznej uczty!

OrzoAutorskie  menu najlepszych Chefów w Polsce  w atrakcyjnej cenie!

Zostań trendsetterem Festiwalu już teraz i rezerwuj menu pełne nowości na stronie https://restaurantweek.pl/. Na Gości czeka popisowe menu w wersji mięsnej, wegetariańskiej i wegańskiej składające się z przystawki, dania głównego oraz deseru, które będzie dostępne w specjalnej festiwalowej cenie od 69,99 zł + opłata rezerwacyjna 5,98 zł, prime time +10 zł. W ramach rezerwacji każdy Gość otrzyma w prezencie do wyboru: festiwalowy cocktail Martini Fiero & Kinley Tonic Water (dla pełnoletnich), Kinley Elderflower Zero Cukru lub Martini Vibrante & Kinley Tonic Water (wersja ~0%). Dokonując rezerwacji, do zamówienia można dodać m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu – Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.

Rezerwuj sensacyjne doświadczenia smakowe już teraz na stronie Festiwalu https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut.

Start sprzedaży: 8 lutego 2024
Termin Festiwalu: 13 marca – 24 kwietnia 2024


ip

fot. materiały prasowe

Słowa kluczowe: najlepsze restauracje Wrocław, polecane, rezerwacje, gdzie zjeść, Restaurant week 2024
Komentarze
Redakcja dlaStudenta.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi Internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treści zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwie lub naruszające zasady współżycia społecznego.
Zobacz także
Sakura Wrocław 2024
Sakura. III Wrocławskie Dni Japońskich Inspiracji - Spotkanie Kultur w Sercu Europy Wrocław

Wydarzenie odbędzie się w dniach 9-19 maja 2024 roku.

Międzynarodowy Dzień Własności Intelektualnej
Światowy Dzień Własności Intelektualnej - święto wszelkiej twórczej działalności człowieka

Korzystamy z niej wszyscy, słuchając muzyki, oglądając filmy, korzystając z patentów czy know-how.

Śląsk Wrocław w Miniaturze: Niezwykła podróż przez świat piłki [FOTO] Wrocław

Gotowi na przygodę, która zabierze zawodników Śląska Wrocław w świat, gdzie wielkość to nie tylko osiągnięcia na boisku?

Polecamy
Kamiła Walijewa
Pekin 2022: 15-letnia Kamiła Walijewa przeszła do historii łyżwiarstwa figurowego [WIDEO]

Młoda Rosjanka jako pierwsza zawodniczka wykonała udanie poczwórny skok.

Stranger Things
Globalna akcja promująca 4. sezon "Stranger Things" [FOTO]

Gdzie pojawiły się instalacje świetlne?

Ostatnio dodane
Sakura Wrocław 2024
Sakura. III Wrocławskie Dni Japońskich Inspiracji - Spotkanie Kultur w Sercu Europy Wrocław

Wydarzenie odbędzie się w dniach 9-19 maja 2024 roku.

Międzynarodowy Dzień Własności Intelektualnej
Światowy Dzień Własności Intelektualnej - święto wszelkiej twórczej działalności człowieka

Korzystamy z niej wszyscy, słuchając muzyki, oglądając filmy, korzystając z patentów czy know-how.

Popularne
Internetowa wyszukiwarka... zmarłych
Internetowa wyszukiwarka... zmarłych Wrocław

Urząd Miejski Wrocławia, aby pomóc wielu mieszkańcom miasta, a także osobom spoza Wrocławia, w odnalezieniu miejsc pochówku krewnych i znajomych przygotował specjalny serwis.

Brak zdjęcia
Nie zgadzasz się na zbyt drogie stancje? Podpisz się! Wrocław

My, niżej podpisani studenci uczelni wyższych, protestujemy wobec nieuzasadnionych podwyżek opłat za wynajem pokoi i mieszkań w największych ośrodkach akademickich w Polsce.

Nagrody Darwina, czyli top 20 najgłupszych śmierci
Nagrody Darwina, czyli top 20 najgłupszych śmierci

Niektórzy swoją bezmyślnością przyczyniają się do poprawy puli genów ludzkości, eliminując z niej… samych siebie.