Zmień miasto
Sport Logowanie / Rejestracja
Znajdujesz się w lokalnym wydaniu.

Grunt, to dobra dieta

2010-02-04

 Jak należy się odżywiać, by być jeszcze lepszym piłkarzem - tak w skrócie można określić temat spotkania, w jakim dzisiejszego popołudnia uczestniczyli zawodnicy Śląska.

Z piłkarzami WKS-u spotkała się prof. dr hab. Małgorzata Słowińska-Lisowska z Zakładu Medycyny Sportu i Żywienia wrocławskiej Akademii Wychowania Fizycznego. Podczas godzinnego wykładu tłumaczyła zawodnikom, w jaki sposób należy się odżywiać i nawadniać, by ich organizmy jeszcze lepiej reagowały na treningowe i meczowe obciążenia.

Wielu zawodników z zaskoczeniem przyjęło niektóre słowa pani profesor.

- Od zawsze słyszy się, że należy jeść ryby, bo nie ma nic zdrowszego. Okazuje się jednak, że niektóre gatunki nie są dobre dla wyczynowych sportowców, na przykład śledzie czy węgorze - komentował Łukasz Madej, któremu wykład tak bardzo przypadł do gustu, że jeszcze długo po jego zakończeniu dyskutował z drugim trenerem Pawłem Barylskim o szczegółach zalecanej diety.

Więcej na: www.slaskwroclaw.pl


Dodaj do:
  • Wykop
  • Flaker
  • Elefanta
  • Gwar
  • Delicious
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • Google
  • Yahoo
Komentarzedodaj komentarz

Redakcja dlaStudenta.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi Internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do redagowania, skracania bądź usuwania komentarzy zawierających treści zabronione przez prawo, uznawane za obraźliwie lub naruszające zasady współżycia społecznego.

Brak komentarzy.

video
FB dlaMaturzysty.pl reklama