Różności - Kulinaria
Pierwsza gwiazdka, bajeczna kolorowa choinka, stół nakryty białym obrusem, a na nim tradycyjne świąteczne potrawy. Barszcz czerwony z uszkami, karp na różne sposoby, kutia i świąteczny makowiec to prawdziwa uczta dla łasuchów.
O pozytywnych właściwościach aromatycznego i sycącego talerza wypełnionego pożywnym płynem powinniśmy pamiętać szczególnie teraz, kiedy organizm potrzebuje dużo więcej energii, niż podczas pozostałych pór roku.
Nim zabłyśnie pierwsza gwiazdka i zasiądziemy do wigilijnej kolacji z pełnym zaangażowaniem przygotowujemy tradycyjne potrawy. Wśród nich nie może zabraknąć czerwonego barszczu.
Statystyczny Polak przybiera zimą na wadze około 3 kilogramy. Wcale nie musi tak być!
Wychodząc naprzeciw rodzicom, którzy troszczą się o zdrowie swoich pociech, firma Sokpol wprowadza specjalne, dziecięce wersje ulubionej przez najmłodszych coli i oranżady pod marką Hugo.
W ostatnich miesiącach temat dbałości o środowisko, ekologicznej żywności czy zdrowego trybu życia nieustannie powraca w środkach masowego przekazu. Czy to przelotna moda, czy rzeczywiście nasza mentalność ulega zmianom?
24 listopada obchodzimy Dzień Buraka. Czy jednak burak ma powody do świętowania?
Tym razem firma AKSAM ma do zaproponowania coś naprawdę oryginalnego...ORZESZKI BESKIDZKIE o smaku WASABI.
Na chłodne wieczory, czy to w rodzinnym, czy w towarzyskim gronie, polecamy oryginalne danie – „Zapiekankę śledziową z ziemniakami i grzybami”.
Statystyczny Włoch, w przeliczeniu na osobę, zjada rocznie ponad 28 kg makaronu. Polak – niestety pięciokrotnie mniej. Co tracimy unikając makaronowych pyszności?
Zobacz, co jeść, a czego unikać w menu śniadaniowym.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?