Opis
Niebywale smaczne i oryginalne wydarzenie szykuje się w dniach 12-13 czerwca w dawnej Zajezdni Dąbie znanej obecnie jako Czasoprzestrzeń. Dzika Uczta to niepowtarzalna impreza, która może na zawsze zmienić Twoje podejście do kuchni i innych sfer życia. Poznasz nie tylko nowe smaki, ale też szefów kuchni najbardziej niesamowitych restauracji, a zaproszeni gastronomowie w swoich food truckach przygotują specjalnie menu festiwalowe.
WSTĘP BEZPŁATNY
Czym jest Dzika Uczta?
Dzika Uczta odbywa się już po raz kolejny i zyskała sobie wielu znanych smakoszy. Zawsze odbija się szerokim echem wśród znawców sztuki kulinarnej, nawet tej street foodowej. Ten zlot jest inny – mówią w mieście – ma ofertę kulinarną, której nie spotkasz gdzie indziej, cechującą się przede wszystkim oryginalnością i jakością produktów użytych w daniach.
To wyjątkowa okazja, aby delektować się świeżymi, aromatycznymi daniami kuchni azjatyckiej, amerykańskiej, włoskiej, indyjskiej, wegańskiej, a także wieloma nieopisanymi smakami kuchni z całego świata.
Dlaczego warto być?
Hasłem, które przyświeca tej edycji Dzikiej Uczty, jest #kupujświadomie. Co to oznacza w kwestii jedzenia? Przede wszystkim stawianie na dobrej jakości produkty ze sprawdzonych miejsc. Dzika Uczta to powrót do najlepszych praktyk, zatem udział w niej będą brały ściśle wyselekcjonowanie koncepty gastronomiczne – elita między innymi wrocławskiego street foodu. Dzięki nim poznasz prawdziwe, odżywcze, pełne smaku i aromatu jedzenie.
Nie zabraknie klasyków street foodu będących podstawą każdego zlotu: burgerów, pizzy, makaronów, czy frytek, ale najważniejsze jest, aby poznać nowe smaki. To oferują znakomici restauratorzy, którzy w plenerowej atmosferze chilloutu przybliżą Wam smaki orientalne.
Nowości...
Nowością Dzikiej Uczty jest rozbudowana oferta wegańska, natomiast wybitnych słodkości, dostarczy łasuchom młodszy brat Dzikiej Uczty – Festiwal Słodko Gorzko odbywający się równocześnie w hali Czasoprzestrzeń. Wasze podniebienia będą pieścić przepyszne ciasta od wyjątkowych cukierników, kawa z lokalnych palarni, a w razie upału będzie można ochłodzić się lemoniadą, świeżo wyciskanym sokiem, yerbą lub czymś mocniejszym.
Dzika Uczta to nie tylko świetne potrawy i okazja do poznania nowych smaków. Cały event będzie doskonałą szansą na poznanie ciekawych ludzi ceniących sobie jakość w jedzeniu i komponentach. Kupując świadomie dania od najlepszych w swojej dziedzinie restauratorów, możesz zainspirować się do wprowadzenia tego trendu w swojej domowej kuchni.
Komfort i klimat miejsca
Czasoprzestrzeń to wyjątkowe miejsce na mapie Wrocławia, w którym postindustrialny charakter starej hali zajezdni łączy się z zabytkowym dziedzińcem gdzie kiedyś parkowały tramwaje. Przestrzeń oferuje swobodę i komfort podczas ucztowania pod eleganckimi zadaszeniami. Impreza odbędzie się w weekend 12 i 13 czerwca dlatego też, nawet jeśli nie przybędziecie w pierwszy dzień, zawsze macie szansę na ten drugi, a i tak będzie świeżo i pysznie! Dzika Uczta będzie otwarta dla gości od godz. 11 do 18, zatem można będzie zjeść na niej zarówno śniadanie, lunch, obiad, jak i wczesną kolację.
Przyjdź do Zajezdni Dąbie – Czasoprzestrzeń już w weekend. Kto wie, może odkryjesz zdrowsze, bardziej aromatyczne dania i zachwycisz się nowościami? Tego wszystkiego możesz doświadczyć na żywo, a wstęp jest bezpłatny.
Dołącz do wydarzenia!
www.facebook.com/events/1728215877348035
www.kupujswiadomie.pl
www.dzikauczta.pl
Kiedy?
12-13 czerwca w godz. 11:00-18:00
Gdzie?
Zajezdnia Dąbie - Czasoprzestrzeń
Wrocław, ul. Tramwajowa 1-3