CRZ Krzywy Komin prezentuje kolejną odsłonę warsztatów kulinarnych w pracowni Food Design. Już 7 czerwca, pod skrzydłami Agaty Anioł, rozsmakujemy się w tajskich specjałach. Przyrządzimy aromatyczną zupę Tom Kha Gai, usmażymy uliczne specjały - Pad Thai i Satay z wieprzowiny by na koniec przygotować orzeźwiającą Goi Buoi i ulubione Mango Sticky Rice.
Kuchnia tajska kształtowana była przez wieki pod wyraźnym wpływem kuchni chińskiej i indyjskiej, jednak jej oryginalność wynika głównie ze stosowanych przez Tajów własnych składników, wśród których znajdziemy między innymi mleczko kokosowe, trawę cytrynową, świeże liście limonki i imbir. Podczas warsztatów wyczarujemy z nich aromatyczną zupę, słynne na całym świecie dania uliczne, orzeźwiającą sałatkę z pomelo i klasyczny tajski deser. Doświadczeniem podzieli się Agata Anioł, czyli pasjonatka gotowania i pieczenia, która w swojej kuchni pilnuje, aby potrawy były smaczne, a zarazem zdrowe. Inspiracji poszukuje w ukochanych podróżach. Od sześciu lat jest autorką bloga kulinarnego kuchniawformie.pl, a w CRZ Krzywy Komin zagościła po raz pierwszy na warsztatach kuchni włoskiej.
Zapraszamy was na wyprawę do Tajlandii by spróbować smaków wschodu!