Różności - Kulinaria
Kolor kawy zabarwionej mlekiem, delikatny cynamonowy zapach przełamany nutką karmelu i lekko waniliowy, czekoladowo – kakaowy smak… to najprostszy i oczywiście całkowicie niewystarczający opis jednego z najpopularniejszych likierów świata - Irish Cream.
Symbol bogactwa i dobrobytu, w krajach muzułmańskich potrawa uświetniająca wszystkie ważne uroczystości, takie jak chrzciny, wesela i pogrzeby. W Polsce ciągle niedoceniana – kasza kuskus.
Wiosenna aura wreszcie dała o sobie znać, zatem sezon piknikowy można uznać za oficjalnie otwarty.
Filiżanka smaków i aromatów orientu z połączona z płatkami kwiatów sprawi przyjemność każdej mamie nie tylko w dniu jej święta.
Są one proste w wykonaniu, niedrogie, pyszne, a do tego wykwintne.
Jak przygotować i podawać absynt, a jak upiec ośmiornicę?
Jest to najpopularniejsza przystawka w kuchni greckiej.
Turbokisiel to znany przysmak studencki, należący do klasycznych już specjałów kuchni akademickiej.
Przyprawowe propozycje GALEO na Święta Wielkanocne, gwarantują prawdziwie domowy i tradycyjny smak przygotowywanych potraw.
Coraz częściej szukając pomysłu na obiad, próbujemy specjałów przeróżnych kuchni, na przykład japońskiej...
Zobacz, co jeść, a czego unikać w menu śniadaniowym.
Zobacz, jak spędzić Dzień Kobiet, aby w pełni go celebrować.
Wybierając odpowiednią żywność, możesz znacząco poprawić przyswajanie wiedzy.