Ciasta i desery - Kulinaria
Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia.
Utrzyj śmietanę masłem, miodem i jajkami. Wsyp: mąkę, cynamon i proszek do pieczenia.
Galaretka to chyba jeden z najprostszych deserów. Tu propozycja ciekawego połączenia smaków i kolorów.
Przygotować budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelać do przygotowanych naczyń, wypełniając je do połowy.
Ciasto wyrabiamy bardzo dokładnie, najlepiej tłucząc wałkiem. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Często się zdarza, że mamy ochotę na coś słodkiego, ale niekoniecznie mamy ochotę na pieczenie ciasta, batony ani na wypad do kawiarni.
Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy zmiksowany banan i wszystko dokładnie mieszamy.
Mąkę wysypujemy do miski. Dodajemy proszek, margarynę, śmietanę i jajka. Z jajkami jest o tyle zabawnie, że możemy się porwać na same żółtka (co nie specjalnie polecam).
Opakowanie truskawek wrzucamy do garnka i stawiamy na lekkim ogniu, cały czas mieszając. Pod wpływem ciepła truskawki się rozmrożą i stworzy się truskawkowy sos
Umyte i obrane cukinie pozbawiamy nasionek. Resztę ucieramy na tarku. Możemy także ją pokroić w drobną kosteczkę.
W Tłusty Czwartek można bez najmniejszych wyrzutów sumienia objadać się nie tylko pączkami, jak w tradycji przystało, ale także innymi słodkimi przekąskami.
Szczęśliwa po stosunku, masz wrażenie jakbyś znajdowała się w raju. Chciałoby się krzyknąć: Chwilo trwaj! Nic nie sprowadzi cię szybciej na Ziemie, jak fakt, iż ...
Co zrobić w sytuacji, gdy odbyłaś stosunek bez zabezpieczenia i obawiasz się zajścia w niechcianą ciążę?